Достъпните мечти

0886003586, 0886003588

kremena@daydream.bg

Ранни записвания

НЕАПОЛ- ВЕЗУВИЙ, ПОМПЕЙ И ОСТРОВ ПРОЧИДА

Дати:
25/05/22 - 29/05/22

 4 нощувки в 3 звезден хотел на закуска,самолетни билети и 2 екскурзии   1250 лв. на човек

Неапол е чаровен и красиво несъвършен. Неапол е прашен. Неапол е хаотичен. Неапол е луд град. Неапол е един от най-очарователните градове в Италия.  Вулканът Везувий, операта, мандолините и пицата са лицето на града. Тук са останките на античния град Помпей, запечатал във времето бягащите от лавата хора. Това е родното място на Енрико Карузо – един от най-големите тенори в историята на оперното изкуство. Тук е поела първата глътка въздух и София Шиколоне – иконата на италианското кино, известна на света като София Лорен. В Неапол животът е звучен. Автомобилните клаксони и високооборотната италианската реч се допълват от романтичните неаполитански песни. Тук мандолината е на почит, а пицата има запазени авторски права.За да опознаеш добре града, трябва да обуеш старите си удобни обувки. Уникалните жълто-оранжеви сгради се вграждат в гледката на ренесансовите и барокови дворци. Тесните улички ще ви заведат до Триумфалната арка, дворецът „Каподимонте“, ботаническата градина, театъра „Сан Карло“ и старата крепост с кулите. Вътрешността на града крие проходи и обширни пещери.

Hotel Maison Degas ***  или подобен

Хотел Maison Degas се намира на третия етаж на дворец от 16-ти век. Той е разположен на площад Piazza del Gesù, в историческия център на Неапол. Модерните стаи са с климатик и безплатен Wi-Fi достъп.Цветните стаи са с интериор в стила на Едгар Дега – художник-импресеонист, който е живял за кратко в сградата. Самостоятелните бани разполагат с душ.Закуската включва кафе и селекция от неаполитански сладкиши. Тя се сервира под звуците на класическа или джаз музика.Maison Degas се намира до манастира Santa Chiara и на 5 минути пеша от метростанцията Dante.Сградата Palazzo dei Principi Pignatelli di Monteleone е заобиколена от най-известните търговски улици, художествени галерии и музикални институции в Неапол.

Остров Прочида – божествена красота в италиански стил.

Много от гостите идват тук не само заради отличните плажове, но и за да видят древните разкопки, които се свързват с гръцката култура. Остров Прочида много пъти е бил предпочитано за снимки място на режисьори от световна класа, където например са запечатани кадри от филмите “Пощальонът” и “Талантливият мистър Рипли”. Мястото е известно още и с красивата си брегова линия и природните пейзажи, които пленяват сърцата на гостите му. Множество богати хора от цял свят имат вили тук.

 Помпей и Везувий 

Опитайте как древните римляни са живели на мястото на руините на Помпей … Вижте Форума, Стабийските бани, публичен дом, Къщата на Фавн, Къщата на трагичния поет и др. Отправете се към върха на Везувий през естествената красота на боровите гори и буйните гори и ярко жълтите цветя. Насладете се на зашеметяваща гледка към Неаполския залив. Насладете се на разходка с водач, който ще ви разкаже за геоложката история на вулкана и неговите изригвания.

 

 

Резервирай

или се обади на:

0886003586, 0086003588

Цена
от 1250 лева с ДДС

5 дни / 4 нощувки

Дати: 25/05/22 - 29/05/22

Имате въпроси?

Ще се радваме да ви помогнем! На разположение сме по всяко време на работния ден!


0886800203, 0886800204

office@daydream.bg

Може да Ви заинтересува и