Достъпните мечти

0886003586, 0086003588

kremena@daydream.bg

Ранни записвания

ПЕРУ империята на инките

Дати:
16.11.2021

ЛИМА  – ПАРАКАС – БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ – НАСКА – АРЕКИПА  – КОЛКА КАНЬОН – ПУНО – езерото ТИТИКАКА – КУСКО –– ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ – МАЧУ ПИКЧУ

 

 

 

 Промоционална цена: 5 785 лв

                                                                                                                                                                                                                                                             

ПРОГРАМА:

1 ДЕН  –   Среща в 04.22 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 06.55 ч. – самолетен полет София – Амстердам с KLM.  Пристигане в Амстердам в 09.00 ч.

В 12.35 ч. – международен полет Амстердам – Лима с KLM.  Пристигане в Лима в 18.05 ч. Трансфер до хотел. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима.

 

2 ДЕН  –  ЛИМА

Закуска. Пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима – гробът на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Време за обяд. След обяд – посещиние на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Баранко. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Нощувка в Лима.

 

3 ДЕН – ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС

Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По пътя ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. Ще минете покрай живописни рибарски селца, където се спира за почивка. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.

 

4 ДЕН –  ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА

Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса – на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.

 

5 ДЕН –   НАСКА/ АРЕКИПА

Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. (около 10 часа) на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.

 

6 ДЕН –   АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН
(За екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията)

Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.

 

7 ДЕН – Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до обяд. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно.

 

8 ДЕН – ПУНО/ КУСКО

Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и  разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани – прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско. Нощувка в Куско.

 

9 ДЕН КУСКО

Закуска. Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. По желание – посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително) и свободно време. По желание посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

 

10  ДЕН – ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ

Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо.  Нощувка в Оянтайтамбо.

 

11 ДЕН – МАЧУ ПИКЧУ

 Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу – “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание – посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.

 

12 ДЕН – Закуска. Трансфер до летището. В 14.52 ч. – вътрешен полет Куско – Лима с LATAM. Пристигане в Лима в 16.18 ч. Международен полет Лима – Амстердам в 21.05 ч. с KLM.

 

13 ДЕН – Кацане в Амстердам в 14.55 ч.  Полет Амтердам – София в 17.45 ч. с  Transavia Airlines  Пристигане на летище София в 21.30 ч.

 

Екскурзията  до   Колка  каньон  се   осъществява  по  следната  програма:

6 ДЕН –   АРЕКИПА

Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина  град Перу –    Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град.  След  обяд  –  тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.

 

7 ДЕН – КОЛКА   КАНЬОН

Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта, около 04.30 ч. –                                                                                                                                                                                        отпътуване към Колка Каньон – Каньонът  на  Кондорите.  Пристигане  в  Каньона  около  06.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите.  Продължаваме   към  недрата на ”същинските Анди”,  към  Пуно – пристанището  на  най – високо  разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя  имате  шанс  да  срещнете   представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера.  По пътя се срещате с останалата  част от групата. Настаняване и нощувка  в Пуно.

 

ПОЯСНЕНИЯ:

 1. 1. В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети за всички международни полети: София – Амстердам –Лима и Лима – Амстердам- София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Куско –Лима;летищни такси за международните полети-968 лв/ 495 евро (07.01.2020 г.) – подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • пътуване с лодка до Балестовите острови (4-ти ден);
 • двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (4-ти ден);
 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (4-ти ден);
 • пъту ване с влак от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу (11-ти ден);
 • билети за влака от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу през Андите (11-ти ден);
 • входовете на  всички  археологични паркове и музеи;
 • наземен транспорт с туристически автобус и влак;
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 80 лв.
 1. В ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:

–   персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска – 25 соле (около  10 щ.долара) – в местна  валута, плаща се  на място (4-ти ден);

–   медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро – 30 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.- 60 лв;

–   допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

– допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително:

 

 • 1обяд по време на обиколката в Лима (2 -ри ден)- 20 щ.долара
 • екскурзия до  Колка  канъон (7-ми ден)135 щ.долара (от  4 – 6  човека) –   90 щ.долара (от  7 – 12  човека)
 • посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско 40 щ.долара – 9-ти ден;

      –  вход за Базиликата в Куско – 35 сол (около 10 щ.долара) – (9-ти  ден); 

      – посещение на горещ минерален извор – около 20 сол (около 7 щ.долара) – (11-ти ден);

 

Важно: Посещението на Мачу Пикчу се осъществява при строг ред, определен от администрацията на археологическата зона, при който на ротативен принцип се отваря и затваря достъпът до различните обекти в зоната. Това предполага, че винаги в работното време на Мачу Пикчу ще има точки с ограничен достъп. Начинът, по който се прави обиколката на Мачу Пикчу се определя ден за ден от администрацията с оглед на археологическите дейности и работа по поддръжката, които се извършват на територията на зоната.

 

     *Забележки:

 1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за

    последните два дни по същата.

 1.  За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7  кг. за ръчен багаж.
 1. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.01.2020г.
 2. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват и плащат предварително
 1. Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 1. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на

     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

 1. По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ. долара.
 1. Цените  5 785 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 760 лв. – /подлежи на актуализация/

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 685 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

 

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 785 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15ЧОВЕКА.

 ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

– Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след  датата на пътуване;

– За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение  детето им  да  пътува  в  чужбина.

 

Информация за хотелите(или подобни):

LIMA HOTEL MIRAMAR   3*  http://hotelmiramarperu.com/

PARACASHOTEL GOLF PARACAS 4*http://www.hotelgranpalma.com/

NASCAHOTEL HACIENDA NAZCA OASIS 4* https://www.nascaoasis.com/en-us

AREQUIPA CASONA PLAZA HOTEL COLONIAL 3*https://casonaplazahoteles.com/

CHIVAYTRADICION COLCA 3*http://www.tradicioncolca.com/

PUNOCASONA PLAZA HOTEL CENTRO 4*   http://casonaplazahoteles.com/

CUSCOCASA REAL HOTELES 3* https://www.casarealhoteles.com/en-gb

OLLANTAYTAMBOTUNUPA LODGE 3* http://www.tunupalodge.com/

 

 

Резервирай

или се обади на:

0886003586, 0086003588

Цена
от 5785 лева с ДДС

13 дни / 11 нощувки

Дати: 16.11.2021

Имате въпроси?

Ще се радваме да ви помогнем! На разположение сме по всяко време на работния ден!


0886800203, 0886800204

office@daydream.bg

Може да Ви заинтересува и